Ny varmepumpe kommer forbrugerne til gode

Forbrugere, der modtager fjernvarme fra Ringsted Fjernvarme A/S, et datterselskab hos Ringsted Forsyning, vil ikke blive opkrævet variabelt bidrag i 4. kvartal 2020. Det vil give en samlet besparelse på 10,4 mio. kr. i husstandene.

Ny varmepumpe

Ringsted Fjernvarme er netop nu i fuld gang med at få etableret en ny stor varmepumpe ved siden af det allerede eksisterende halmvarme –og kraftvarmeværk. Valget om at investere i en otte megawatt eldrevet varmepumpe, kommer som et naturligt resultat af, at fjernvarmen over de seneste år er vokset i Ringsted.

”Vi har konverteret 200 olie- og gaskunder til fjernvarme i de seneste år. I 2020 regner vi med at konvertere ca. 90 gaskunder og 10 oliekunder til fjernvarme. Over de kommende år, vil vi også udvide vores forsyningsområder og udarbejde konverteringsprojekter i f.eks. Kærehave, Korsevænget og Balstrup området” – fortæller Tarek E., projektleder på fjernvarmeområdet hos Ringsted Forsyning.

Forsyningen tager medansvar i den grønne omstilling

Ringsted Forsyning ønsker at tage aktiv del i den grønne omstilling. Derfor faldt valget på en eldreven varmepumpe, som kan køre på vedvarende energikilder såsom vand, vind og solenergi. Ved at vælge en varmepumpe frem for en ny gaskedel, forventer vi at kunne reducere CO2–udledningen med knapt 6.400 tons om året. Den nye varmepumpe ses også ind i det store samfundsansvar, vi har som forsyningsselskab. Janne Hansen, direktør i Ringsted Forsyning uddyber:

”Hos Ringsted Forsyning vil vi være en aktiv medspiller i den grønne omstilling. Derfor er det også naturligt, at vi tænker vedvarende energikilder ind i vores varmeproduktion. I takt med at vi udbygger forsyningsnetværket, sørger vi for, at væksten sker på et bæredygtigt grundlag.”

I dag leverer Ringsted Fjernvarme varme som produceres ved 75% vedvarende energi. Med den nye varmepumpe, der forventes at være i drift dec. 2020, kan forbrugerne glæde sig til at få fjernvarme, som produceres med op til 95% vedvarende energi.

”Med investeringen i en ny varmepumpe, løfter vi vores ansvar og styrker vores arbejde i forhold verdensmålene – her særligt verdensmål nr. 7, der omhandler bæredygtig energi. Samtidig synes jeg, at det er den helt rigtige beslutning, at vi bruger overskuddet på forbrugerne, så de betaler den rigtige pris, for det de får” – Sadik Topcu, formand for Ringsted Forsynings bestyrelse.

Sund investering

Investeringen i den kommende varmepumpe, viser sig at være en god forretning. Med et grønt tilskud fra staten samt en sund og god økonomi hos Ringsted Fjernvarme, har det vist sig muligt at tilbageføre 10,4 mio. kr. til forbrugerne, hvilket bestyrelsen i Ringsted Forsyning har ”nikket” anerkendende til.

“Jeg er meget tilfreds. Det har været vigtigt for mig, at vi er miljøbevidste med investeringen. At det også er muligt at give overskuddet på 10,4 mio. kr. retur til forbrugerne, er jeg sikker på vil skabe glæde” – Johnny Dahlgaard, bestyrelsesmedlem hos Ringsted Forsyning

Per Nørhave, bestyrelsesmedlem hos Ringsted Forsyning er enig: ”Investeringen har båret frugt, både i forhold til klima og økonomi. Nu bruger vi overskuddet på vores forbrugere, og så er der måske plads til ekstra gode julegaver.”

Billedet viser den nye varmepumpes motor, som kan køre på vedvarende energi (2020)
VAGTTELEFONER

Udenfor vore åbningstider kan vores driftsvagter kontaktes på følgende telefonnummer:

Tlf: 69 89 80 00

vandlogo i hvid

VAND

I Ringsted Vand er vandet stadig så rent, at vi ikke behøver at underkaste det kemisk behandling, før det sendes ud til forbrugerne.

Læs mere her
Spildevandslogo i hvid

SPILDEVAND

Når du skyller ud i toilettet, tager dit morgenbad eller hælder kartoffelvand i vasken, bliver vand til spildevand.

Læs mere her
Fjernvarmelogo i hvid

VARME

Fjernvarme er en af de energiformer, vi har, der skaber mindst forurening. Få gode råd til et fornuftigt varmeforbrug her.

Læs mere her