Valg af forbrugerrepræsentant

Hvad laver en forbrugerrepræsentant?

I efteråret 2021 er der forbrugerrepræsentantsvalg hos Ringsted Forsyning. De to forbrugerrepræsentanter bliver en del af bestyrelserne i hhv. Ringsted Vand, Ringsted Centralrenseanlæg og Ringsted Spildevand. Her sidder der politikere fra byrådet og ledelse samt to medarbejdere fra Ringsted Forsyning.

Stiller man op og bliver valgt, skal man deltage på bestyrelsesmøder, generalforsamlinger og studieture. Man vælges for en periode af i alt 4 år.

Alle interesserede kan stille op som forbrugerrepræsentant. Men hvad går det lige ud på?

Indsigt og indflydelse

”Som forbrugerrepræsentant kan man få indflydelse, få sine ideer på bordet og man kan ytre sine bekymringer, hvis der skulle blive talt om nogle beslutninger, som ikke virker til at være i forbrugerens interesse. Det bliver der ofte lyttet til. ” udtaler Niels, en af de to nuværende forbrugerrepræsentanter.

Kristian, der også er forbrugerrepræsentant, siger: ”Jeg synes det er rigtig spændende. Politikerne har jo forskellige måder at arbejde på. Det er spændende at komme tættere på det lokale politiske liv og at se hvordan Ringsted Forsyning arbejder.”  Han tilføjer: ”Ringsted Forsyning arbejder meget professionelt og er dygtige, det er mit indtryk.”

Kristian og Niels bor eller har tætte forbindelser til Ringsted Kommune, og dermed også stor viden om og interesse for hvad der foregår med borgernes vand og spildevand. Begge har været forbrugerrepræsentanter i to valgperioder, det vil sige i alt 8 år.

Kristian synes, at man i bestyrelsen er meget åben for at lade forbrugerepræsentanterne deltage på alle møder, også selvom det handler om Ringsted Forsyning og/eller Ringsted Fjernvarme.

”Selvom man ikke har medbestemmelse lige der, så giver det et godt indblik i arbejdet og en god forståelse for, hvad der sker i Ringsted Forsyning generelt”, udtaler han.

Fagligheden er i fokus

Han synes også, at det er spændende at deltage på faglige studieture. Som han siger: ”Det har været spændende at være med på studieture. Jeg synes, det skal gøres fornuftigt, og indholdet skal være af høj faglig kvalitet. Det gør man i Ringsted Forsyning, og jeg kan se at pengene bliver brugt fornuftigt.”

Niels finder også stor glæde i det faglige arbejde, man bliver en del af: ”Man bruger en del tid på forberedelse inden bestyrelsesmøderne. Der skal jo tages vigtige beslutninger på møderne, så det er vigtigt, at man er godt inde i stoffet. Det kræver mere end bare lige, men man får også stor glæde af det. Man får noget undervisning, kommer med i arbejdsgrupper og den læring kan bruges i mange andre sammenhænge.”

Sådan melder du dit kandidatur

Lyder forbrugerrepræsentant som noget for dig? Så meld dit kandidatur.

Du finder vores valgregulativ her: Valgregulativ 2021 Ringsted Forsyning

Stillerliste

For at kunne stille op, skal du have mindst 10 der stiller for dig. Det vil sige, at de tilkendegiver, at de synes, du vil være en god kandidat. Det kaldes en stillerliste.

Sådan melder du dig som kandidat

Du melder dit kandidatur via Stem Online.
Du kan tilgå systemet via dette link: Meld dit kandidatur her

Har du brug for hjælp?

Vi har lavet denne vejledning, som hjælper dig igennem processen for tilmelding som kandidat og giver mere information om stillerlisten.
Du finder vejledningen her: Vejledning for tilmelding som kandidat forbrugerrepræsentant Ringsted Forsyning

Vigtige datoer

 • 30/8 – 8/10: Meddelelse om kandidatur
 • 30/8 – 8/10: Upload af stillerliste
 • 25/10 – 12/11: Rekvirering af stemmekoder
 • 8/11 – 19/11: Valgperiode
 • 22/11: Offentliggørelse af valgte repræsentanter
 • Billede fra pexels.com - mand kigger på ipad og drikker kaffe

  Vild med vilje

  Vilde ideer bliver til vild natur Hos Ringsted Forsyning har vi gået og sået blomsterfrø på mange af vores græsarealer. Og hvorfor nu det? Det kan du høre Kim fortælle om lige her! Vi [...]

 • Billede af en håndholdt smartphone fra pexels.com

  Ny varmepumpe

  Stor ny varmepumpe idriftsat Mere grøn varme til Ringsted Med Coronapandemi som bagtæppe, med deraf følgende forsinkelse på maskinleverancer fra bl.a. Italien og Tjekkiet samt andre udfordringer, har Ringsted Fjernvarme - sammen [...]

 • pige drikker vand fra et glas fra pexels.com

  Ingen pesticider i drikkevandet i Ringsted

  Drikkevandskvalitet Ringsted Forsyning leverer drikkevand uden pesticider Ringsted er placeret ovenpå nogle store grundvandsreservoirer (det vil sige store underjordiske ’søer’ med grundvand). Det er vigtigt, at vi sørger for, at der er [...]

FORBRUGERREPRÆSENTANT

Meld dit kandidatur i dag

Stil op som kandidat

vandlogo i hvid

VAND

I Ringsted Vand er vandet stadig så rent, at vi ikke behøver at underkaste det kemisk behandling, før det sendes ud til forbrugerne.

Læs mere om vand
Spildevandslogo i hvid

SPILDEVAND

Når du skyller ud i toilettet, tager dit morgenbad eller hælder kartoffelvand i vasken, bliver vand til spildevand.

Læs mere om spildevand
Fjernvarmelogo i hvid

VARME

Fjernvarme er en af de energiformer, vi har, der skaber mindst forurening. Få gode råd til et fornuftigt varmeforbrug her.

Læs mere om varme