Er du vandvittig?

Hvad gør jeg hvis…

Jeg skal vaske bil?

Brug en vaskehal. Her ledes sæbevandet til renseanlæg og vi undgår, at uønskede kemikalier, olierester og lign. ender i vandet i åer og søer. Hvis du gerne vil vaske bilen selv, skal du undgå, at vaskevand kommer i regnvandsristen. Brug miljømærket autoshampoo eller kun vand og hæld det overskydende sæbevand i toilettet.

Jeg skal vaske havemøbler?

Det brugte vaskevand skal hældes i toilettet, afløbsdrænet i brusekabinen eller i håndvasken. Undgå så vidt muligt klorin. Ofte vil grundrens være nok.

Jeg skal rense pensler, ruller og lign.?

Hvis malingen eller træbeskyttelsen ikke er oliebaseret, kan du vaske pensler og ruller i vasken eller et andet afløb i huset. Brug brunsæbe eller penselrens til rengøring af oliebaserede malinger. Har du brugt penselrens eller terpentin, skal det opsamles i emballage der kan forsejles, fx et glas med låg. Skriv indholdet på flasken og aflever det på genbrugspladsen.

Jeg skal fjerne alger fra tag og facader?

Der findes en liste over godkendte midler til tagrens, som du kan se på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Jeg skal af med øvrig kemi?

Rester af sprøjtemidler, myregift, gødning o.lign. skal afleveres på genbrugspladsen.

 • Billede fra pexels.com - mand kigger på ipad og drikker kaffe

  Fugleperspektiv

  Vandrefalken kommer (måske) snart til Ringsted Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning har indgået et samarbejde om at få opsat en redekasse til vandrefalke på skorstenen ved Rønnedevej 7. Arbejdet er udført af [...]

 • Billede af en håndholdt smartphone fra pexels.com

  Ny varmepumpe

  Stor ny varmepumpe idriftsat Mere grøn varme til Ringsted Med Coronapandemi som bagtæppe, med deraf følgende forsinkelse på maskinleverancer fra bl.a. Italien og Tjekkiet samt andre udfordringer, har Ringsted Fjernvarme - sammen [...]

 • Billede fra pexels.com - mand kigger på ipad og drikker kaffe

  Kalkknuserforsøg – hvordan gik det?

  Opsummering på testforsøg med Kalkknuser Hvordan gik det med kalkknuserforsøg i Ringsted og Vigersted? Om Ringsted Forsyning igangsætter at reducere kalkfældning, undersøges p.t. i Forsyningen. Vi er grundige og derfor tager det [...]

KONTAKT VORES KOMMUNIKATIONSANSVARLIGE

Tlf: 69 89 80 24

Mail: som@ringstedforsyning.dk

vandlogo i hvid

VAND

I Ringsted Vand er vandet stadig så rent, at vi ikke behøver at underkaste det kemisk behandling, før det sendes ud til forbrugerne.

Læs mere om vand
Spildevandslogo i hvid

SPILDEVAND

Når du skyller ud i toilettet, tager dit morgenbad eller hælder kartoffelvand i vasken, bliver vand til spildevand.

Læs mere om spildevand
Fjernvarmelogo i hvid

VARME

Fjernvarme er en af de energiformer, vi har, der skaber mindst forurening. Få gode råd til et fornuftigt varmeforbrug her.

Læs mere om varme