Er du vandvittig?

Hvad gør jeg hvis…

Jeg skal vaske bil?

Brug en vaskehal. Her ledes sæbevandet til renseanlæg og vi undgår, at uønskede kemikalier, olierester og lign. ender i vandet i åer og søer. Hvis du gerne vil vaske bilen selv, skal du undgå, at vaskevand kommer i regnvandsristen. Brug miljømærket autoshampoo eller kun vand og hæld det overskydende sæbevand i toilettet.

Jeg skal vaske havemøbler?

Det brugte vaskevand skal hældes i toilettet, afløbsdrænet i brusekabinen eller i håndvasken. Undgå så vidt muligt klorin. Ofte vil grundrens være nok.

Jeg skal rense pensler, ruller og lign.?

Hvis malingen eller træbeskyttelsen ikke er oliebaseret, kan du vaske pensler og ruller i vasken eller et andet afløb i huset. Brug brunsæbe eller penselrens til rengøring af oliebaserede malinger. Har du brugt penselrens eller terpentin, skal det opsamles i emballage der kan forsejles, fx et glas med låg. Skriv indholdet på flasken og aflever det på genbrugspladsen.

Jeg skal fjerne alger fra tag og facader?

Der findes en liste over godkendte midler til tagrens, som du kan se på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Jeg skal af med øvrig kemi?

Rester af sprøjtemidler, myregift, gødning o.lign. skal afleveres på genbrugspladsen.

 • Billede af en håndholdt smartphone fra pexels.com

  Fjernvarme i Benløse

  Fjernvarme i Benløse Har du interesse i fjernvarme i Benløse? Vi undersøger lige nu, om der er stor nok interesse for fjernvarme i Benløse til, at vi kan udvide fjernvarmenettet hertil. Vi [...]

 • Billede fra pexels.com - mand kigger på ipad og drikker kaffe

  Vild med vilje

  Vilde ideer bliver til vild natur Hos Ringsted Forsyning har vi gået og sået blomsterfrø på mange af vores græsarealer. Og hvorfor nu det? Det kan du høre Kim fortælle om lige her! Vi [...]

 • pige drikker vand fra et glas fra pexels.com

  Ingen pesticider i drikkevandet i Ringsted

  Drikkevandskvalitet Ringsted Forsyning leverer drikkevand uden pesticider Ringsted er placeret ovenpå nogle store grundvandsreservoirer (det vil sige store underjordiske ’søer’ med grundvand). Det er vigtigt, at vi sørger for, at der er [...]

KONTAKT VORES KOMMUNIKATIONSANSVARLIGE

Tlf: 69 89 80 24

Mail: som@ringstedforsyning.dk

vandlogo i hvid

VAND

I Ringsted Vand er vandet stadig så rent, at vi ikke behøver at underkaste det kemisk behandling, før det sendes ud til forbrugerne.

Læs mere om vand
Spildevandslogo i hvid

SPILDEVAND

Når du skyller ud i toilettet, tager dit morgenbad eller hælder kartoffelvand i vasken, bliver vand til spildevand.

Læs mere om spildevand
Fjernvarmelogo i hvid

VARME

Fjernvarme er en af de energiformer, vi har, der skaber mindst forurening. Få gode råd til et fornuftigt varmeforbrug her.

Læs mere om varme