Undervisning med Ringsted Forsyning

Bøgevej er en klimavej – permeabel asfalt

Ringsted Forsyning havde sammen med Ringsted Kommune en HF-klasse fra VUC med ude og se på Bøgevej, som er en permeabel vej.
Her skulle vi afprøve vejens evne til at håndtere regnvand.

Bøgevej har fået lagt permeabel asfalt, hvilket betyder, at vejen kan opsamle det vand, som falder på vejens overflad. Vandet opbevares under selve asfalten, som i et slags magasin. Derfra kan det langsomt løbe til nærmeste regnvandsbassin, via den eksisterende regnvandsledning under vejen.

Inden vi kiggede på bøgevej, var vi først inde og fortælle om permeabel asfalt, regnvand (vandets kredsløb), separatkloakering og også om de forskellige fagområder der er, i en Kommune og i en Forsyning. Dette for at give inspiration til videre karriere for de studerende.

 • Billede af en håndholdt smartphone fra pexels.com

  Fjernvarme i Benløse

  Fjernvarme i Benløse Har du interesse i fjernvarme i Benløse? Vi undersøger lige nu, om der er stor nok interesse for fjernvarme i Benløse til, at vi kan udvide fjernvarmenettet hertil. Vi [...]

 • Billede fra pexels.com - mand kigger på ipad og drikker kaffe

  Vild med vilje

  Vilde ideer bliver til vild natur Hos Ringsted Forsyning har vi gået og sået blomsterfrø på mange af vores græsarealer. Og hvorfor nu det? Det kan du høre Kim fortælle om lige her! Vi [...]

 • pige drikker vand fra et glas fra pexels.com

  Ingen pesticider i drikkevandet i Ringsted

  Drikkevandskvalitet Ringsted Forsyning leverer drikkevand uden pesticider Ringsted er placeret ovenpå nogle store grundvandsreservoirer (det vil sige store underjordiske ’søer’ med grundvand). Det er vigtigt, at vi sørger for, at der er [...]

KONTAKT VORES KOMMUNIKATIONSANSVARLIGE

Tlf: 69 89 80 24

E-mail

vandlogo i hvid

VAND

I Ringsted Vand er vandet stadig så rent, at vi ikke behøver at underkaste det kemisk behandling, før det sendes ud til forbrugerne.

Læs mere om vand
Spildevandslogo i hvid

SPILDEVAND

Når du skyller ud i toilettet, tager dit morgenbad eller hælder kartoffelvand i vasken, bliver vand til spildevand.

Læs mere om spildevand
Fjernvarmelogo i hvid

VARME

Fjernvarme er en af de energiformer, vi har, der skaber mindst forurening. Få gode råd til et fornuftigt varmeforbrug her.

Læs mere om varme