Undervisning med Ringsted Forsyning

Bøgevej er en klimavej – permeabel asfalt

Ringsted Forsyning havde sammen med Ringsted Kommune en HF-klasse fra VUC med ude og se på Bøgevej, som er en permeabel vej.
Her skulle vi afprøve vejens evne til at håndtere regnvand.

Bøgevej har fået lagt permeabel asfalt, hvilket betyder, at vejen kan opsamle det vand, som falder på vejens overflad. Vandet opbevares under selve asfalten, som i et slags magasin. Derfra kan det langsomt løbe til nærmeste regnvandsbassin, via den eksisterende regnvandsledning under vejen.

Inden vi kiggede på bøgevej, var vi først inde og fortælle om permeabel asfalt, regnvand (vandets kredsløb), separatkloakering og også om de forskellige fagområder der er, i en Kommune og i en Forsyning. Dette for at give inspiration til videre karriere for de studerende.

 • Billede fra pexels.com - mand kigger på ipad og drikker kaffe

  Fugleperspektiv

  Vandrefalken kommer (måske) snart til Ringsted Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning har indgået et samarbejde om at få opsat en redekasse til vandrefalke på skorstenen ved Rønnedevej 7. Arbejdet er udført af [...]

 • Billede af en håndholdt smartphone fra pexels.com

  Ny varmepumpe

  Stor ny varmepumpe idriftsat Mere grøn varme til Ringsted Med Coronapandemi som bagtæppe, med deraf følgende forsinkelse på maskinleverancer fra bl.a. Italien og Tjekkiet samt andre udfordringer, har Ringsted Fjernvarme - sammen [...]

 • Billede fra pexels.com - mand kigger på ipad og drikker kaffe

  Kalkknuserforsøg – hvordan gik det?

  Opsummering på testforsøg med Kalkknuser Hvordan gik det med kalkknuserforsøg i Ringsted og Vigersted? Om Ringsted Forsyning igangsætter at reducere kalkfældning, undersøges p.t. i Forsyningen. Vi er grundige og derfor tager det [...]

KONTAKT VORES KOMMUNIKATIONSANSVARLIGE

Tlf: 69 89 80 24

E-mail

vandlogo i hvid

VAND

I Ringsted Vand er vandet stadig så rent, at vi ikke behøver at underkaste det kemisk behandling, før det sendes ud til forbrugerne.

Læs mere om vand
Spildevandslogo i hvid

SPILDEVAND

Når du skyller ud i toilettet, tager dit morgenbad eller hælder kartoffelvand i vasken, bliver vand til spildevand.

Læs mere om spildevand
Fjernvarmelogo i hvid

VARME

Fjernvarme er en af de energiformer, vi har, der skaber mindst forurening. Få gode råd til et fornuftigt varmeforbrug her.

Læs mere om varme