Kalkknuser opsættes på Havemølle og Tystevad vandværk

Hos Ringsted Forsyning er det vigtigt at undgå brug af kemi for at blødgøre vandet.  Efter et testforsøg i Vigersted, har vi nu besluttet at afprøve Kalkknuseren i et større område.

Ringsted Forsyning A/S igangsætter d. 28 05 2020 en test med Kalkknuser på Havemølle og Tystevad Vandværk. Forsøget løber 3 måneder frem.

Hvad er en kalkknuser?
Kalkknuseren er en maskine, som med lyd påvirker det gennemstrømmende vand, så kalkkrystallerne i vandet omstruktureres og mister evnen til at danne kalkaflejringer på samme måde, som inden brugen af Kalkknuseren.  Kalkknuseren kræver ingen løbende vedligeholdelse eller brug af miljø belastende kemikalier. Lydbølger fra Kalkknuseren frigiver energi i mødet med vandmolekylerne, hvilket påvirker fordelingen af de forskellige molekyler, som vandet består af. Denne omfordeling af molekylerne ændrer også kalkens krystalstruktur, hvormed kalken ikke kan binde sig til hinanden som før. Dermed minder drikkevandet om blødt vand.

Da kalken i vandet bundfældes, kan der i starten være behov for, at du renser dine filtre, riste og lign. grundigt. Dette skyldes at den kalk, som har sat sig fast, nu vil giv slip, og derfor skabe potentielle proper, som kan fjernes.

Bliver min husstand påvirket af kalkknuseren?
Du kan her se et kort over hvilke veje og husstande, som vi forventer bliver påvirket af forsøget med Kalkknuseren. Da de bliver sat op på Havemølle og Tystevad vandværk, er det kun husstande der i forvejen får vand fra disse vandværk, og som er inden for en vis afstand fra vandværket, som vil kunne mærke forskel på kalk i vandet i første omgang. Viser forsøget gode resultater, forventer vi at sætte større og flere maskiner op, så et endnu større område får mindre hårdt vand.

Vi har brug for din hjælp – deltag og vind en købmandskurv
For at undersøge resultaterne af kalkknuseren hos Ringsteds borgere, beder vi dig om at udfylde et spørgeskema. Du kan samtidig vælge at deltage i vores konkurrence om 3 købmandskurve til en værdi af 500 kr. pr. stk.

Der bliver åbnet for deltagelse i spørgeskemaundersøgelsen d. 01. juni 2020 og afsluttes d. 23. august 2020. Vinderene bliver kontaktet direkte fredag d. 28. august 2020.

Du kan læse mere om selve forsøget med kalkknuseren, finde yderligere information samt deltage i spørgeskemaundersøgelsen på vores hjemmeside: www.ringstedforsyning.dk/kalkknuser

 • Billede af en håndholdt smartphone fra pexels.com

  E1500 ledning

  E1500 ledning strømpeforet Har du set en strømpeforing, fra start til slut?  Nu har du chancen. Vi har i forbindelse med renovering og strømpeforing af en stor kloakledning, fået lavet en timelaps [...]

 • vand hældes i glas billede fra pexels.com

  KALKKNUSER VIGERSTED

  Kalkknuser opsættes Vigersted Vandværk Hos Ringsted Forsyning er det vigtigt at undgå brug af kemi for at blødgøre vandet.  Efter et testforsøg i Vigersted, har vi nu besluttet at afprøve Kalkknuseren i [...]

 • pige drikker vand fra et glas fra pexels.com

  KALKKNUSER RINGSTED

  Kalkknuser opsættes på Havemølle og Tystevad vandværk Hos Ringsted Forsyning er det vigtigt at undgå brug af kemi for at blødgøre vandet.  Efter et testforsøg i Vigersted, har vi nu besluttet at [...]

VAGTTELEFONER

Udenfor vore åbningstider kan vores driftsvagter kontaktes på følgende telefonnummer:

Tlf: 69 89 80 00

vandlogo i hvid

VAND

I Ringsted Vand er vandet stadig så rent, at vi ikke behøver at underkaste det kemisk behandling, før det sendes ud til forbrugerne.

Læs mere her
Spildevandslogo i hvid

SPILDEVAND

Når du skyller ud i toilettet, tager dit morgenbad eller hælder kartoffelvand i vasken, bliver vand til spildevand.

Læs mere her
Fjernvarmelogo i hvid

VARME

Fjernvarme er en af de energiformer, vi har, der skaber mindst forurening. Få gode råd til et fornuftigt varmeforbrug her.

Læs mere her