Kalkknuser opsættes Vigersted Vandværk

Hos Ringsted Forsyning er det vigtigt at undgå brug af kemi for at blødgøre vandet.  Efter et tidligere testforsøg i Vigersted, har vi nu besluttet at afprøve en anden type kalkknuser.

Ringsted Forsyning A/S har igangsat en test med kalkknuser fra en ny leverandør og producent på Vigersted Vandværk. Forsøget løber til og med november måneder i år.

Hvad er en kalkknuser?
Kalkknuseren er en maskine, som påvirker det gennemstrømmende vand, så kalkkrystallerne i vandet omstruktureres og mister evnen til at danne kalkaflejringer på samme måde, som inden brugen af kalkknuseren.  Kalkknuseren kræver ingen løbende vedligeholdelse eller brug af miljø belastende kemikalier. Kalkknuseren frigiver energi i mødet med vandmolekylerne, hvilket påvirker fordelingen af de forskellige molekyler, som vandet består af. Denne omfordeling af molekylerne ændrer også kalkens krystalstruktur, hvormed kalken ikke kan binde sig til hinanden som før. Dermed minder drikkevandet om blødt vand.

Da kalken i vandet bundfældes, kan der i starten være behov for, at du renser dine filtre, riste og lign. grundigt. Dette skyldes at den kalk, som har sat sig fast, nu vil giv slip, og derfor skabe potentielle proper, som kan fjernes.

Bliver min husstand påvirket af kalkknuseren?

Alle borgere, der får vand fra Vigersted Vandværk, vil blive påvirkede af forsøget med kalkknuser i Vigersted fra uge 35.

Ved du ikke hvilket vandværk du får vand fra? Find ud af det her: find mit vandværk link

Vi har brug for din hjælp – deltag og vind en købmandskurv
For at undersøge resultaterne af kalkknuseren hos Vigersteds borgere, beder vi dig om at udfylde et spørgeskema. Du kan samtidig vælge at deltage i vores konkurrence om 2 købmandskurve til en værdi af 500 kr. pr. stk.

Der bliver åbnet for deltagelse i spørgeskemaundersøgelsen d. 01.09.2020
Sidste frist for besvarelse af spørgeskemaundersøgelsen er d. 01.12.2020

Du kan gå til spørgeskemaundersøgelsen her:  Spørgeskemaundersøgelse

VAGTTELEFONER

Udenfor vore åbningstider kan vores driftsvagter kontaktes på følgende telefonnummer:

Tlf: 69 89 80 00

ORGANISATION

Ringsted Forsyning A/S er et aktieselskab 100% ejet af Ringsted Kommune.

Vi er ledet af en bestyrelse med 5 medlemmer, heraf 3 folkevalgte politikere samt 2 medarbejderrepræsentanter.

Vores stab består af 43 kompetente medarbejdere, med stor ekspertise på hver deres fagområde.

vandlogo i hvid

VAND

I Ringsted Vand er vandet stadig så rent, at vi ikke behøver at underkaste det kemisk behandling, før det sendes ud til forbrugerne.

Læs mere her
Spildevandslogo i hvid

SPILDEVAND

Når du skyller ud i toilettet, tager dit morgenbad eller hælder kartoffelvand i vasken, bliver vand til spildevand.

Læs mere her
Fjernvarmelogo i hvid

VARME

Fjernvarme er en af de energiformer, vi har, der skaber mindst forurening. Få gode råd til et fornuftigt varmeforbrug her.

Læs mere her