FN’S 17 VERDENSMÅL

FN’s 17 verdensmål sætter fokus på de fokusområder, som vi i hele verden skal have for øje frem mod 2030. De 17 verdensmål har til formål at fokusere på de områder, hvor der skal sættes ind, så vi kan skabe en bedre verden som er bæredygtig, uden ulighed og hvor alle har adgang til de basale rettigheder . Ambitionen er, at alle mål er opnået inden 2030.

Verdensmålene blev vedtaget i 2015. Der var opbakning fra alle medlemslandende, hvoraf også Danmark er medlem. Du kan læse mere om dette på verdens bedste nyheder.
Eller du kan læse mere på FN’s egen hjemmeside.

FN’s verdensmål, eller ’Transforming our World: The 2030 Agenda for Sustainable Development’ som de hedder på engelsk, står for 17 fokusområder med i alt 169 delmål.

Hvert mål er repræsenteret af billede og et nummer. De sætter fokus på klima, miljø, bæredygtighed, ulighed, anstændig vækst, økonomisk snyd, menneskerettigheder, uddannelse, fred/krig og meget mere.

Du kan læse alt om verdensmålene og dykke ned i deres delmål, på Verdens Bedste Nyheder.

Skal du bruge ideer til undervisning om verdensmålene? Så kan du læse mere på dette læringssite.

Vi arbejder projektorienteret

Hos Ringsted Forsyning har vi en projektbaseret tilgang til vores arbejde med verdensmålene. Det betyder, at vi konkret arbejder med de relevante verdensmål ved hvert enkelt projekt indenfor vand, varme og spildevand.

Vi arbejder med verdensmål:

Under hvert enkelt projekt, kan du læse mere om hvordan vi arbejder med verdensmålene, og hvilke kvalitative og kvantitative mål der er opnået gennem projektet, samt hvilke merværdier det har medført.

Yderligere har vi en række initiativer indenfor skole og undervisning, hvor vi arbejder med verdensmål:

Vores vision

Er ved at blive udarbejdet

Redegørelse – hvilken forskel har det egentlig gjort?

Er ved at blive udarbejdet

Hvordan arbejder vi med verdensmål i vores projekter?

Er ved at blive udarbejdet

  • VERDENSMÅL

    VERDENSMÅL PÅ INSTAGRAM Ringsted Forsyning sætter fokus på verdensmålene i foråret 2020. Du kan følge med i vores arbejde med verdensmålene, og læse mere om hvordan vi konkret arbejder med dem i [...]

  • ET VELLYKKET PROJEKT

    ET VELLYKKET PROJEKT Projektet på de fire veje; Anlægsvej, Gormsvej, Haraldsvej og Thyrasvej i Ringsted har kørt bedre og hurtigere end planlagt. Projektet, der var sat til at skulle blive færdigt foråret [...]

  • BOLIGFORBEDRINGER OG KLIMATILTAG

    Klimatiltag i Ringsted Vi i Ringsted Forsyning vil gerne være med til at oplyse boligejerne om hvilke klimavenlige tiltag, som vi gør nu og i fremtiden. Derfor har vi valgt at bidrage med [...]

VAND

I Ringsted Vand er vandet stadig så rent, at vi ikke behøver at underkaste det kemisk behandling, før det sendes ud til forbrugerne.

Læs mere her

SPILDEVAND

Når du skyller ud i toilettet, tager dit morgenbad eller hælder kartoffelvand i vasken, bliver vand til spildevand.

Læs mere her

VARME

Fjernvarme er en af de energiformer, vi har, der skaber mindst forurening. Få gode råd til et fornuftigt varmeforbrug her.

Læs mere her